perjantai 14. toukokuuta 2021

Opintomatka Turun Taidemuseoon

 Postimpressionismi


Jälki-impressionstit työskentelivät usein toisistaan erillään eivätkä itse katsoneet kuuluneensa mihinkään yhteiseen liikkeeseen. Suuntaukseen yhdistetään ennen kaikkea Paul CézannePaul GauguinVincent van Gogh ja Georges Seurat. Heidän tyyleillään on yhteisiä piirteitä, mutta he kehittivät kukin oman tyylinsä. Jälki-impressionistit kuvasivat omia tunnepitoisia ja psykologisia reaktioitaan maailmaa kohtaan rohkein värein ja kuvin, jotka olivat ekspressiivisiä ja usein symbolisia.Vaikka jälki-impressionistien tausta oli impressionismissa, heille ei enää riittänyt se, että taide kuvasi etupäässä näkyviä ilmiöitä, vaan he pyrkivät kuvaamaan merkityksiä pintaa syvemmältä.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Postimpressionismi

Tässä esimerkkejä taiteilijoilta:

La mer at Grandcamp - Georges Seurat

Bathers at Asnieres - Georges Seurat

Sunday afternoon at Island la Grand Jatte - Georges Seurat



The Siesta - Paul Gaguin

Nafea Faa Ipoipo - Paul Gaguin



Oliivipuut - Vincent Van Gogh

Tähtikirkas yö - Vincent Van Gogh



The Garden of Les Lauves - Paul Cezanne

Zola´s house at Medan - Paul Cezanne




Impressionismi


Impressionismi syntyi Pariisissa Ranskassa, missä luonnon valosta ja värien vaihtelusta kiinnostuneiden nuorten taiteilijoiden ryhmä nousi taidemaailman tietoisuuteen järjestämillään yhteisnäyttelyillä 1870- ja 1880-luvulla. Suuntaus on saanut nimensä Claude Monet'n maalauksesta, jota eräs kriitikko nimitti "impressionistin" tekemäksi. Impressionistit olivat aikansa taiteessa vallankumouksellisia, sillä he hylkäsivät perinteiset säännöt ja tekniikat. Aluksi impressionistien luonnosmaista tyyliä ei ymmärretty vaan sitä pilkattiin, mutta 1890-lukuun mennessä impressionismista oli jo tullut taiteenostajienkin suosima taidesuuntaus.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Impressionismi

Tässä esimerkkejä taiteilijoilta:

Lumpeet - Claude Monet

Nainen aurinkovarjolla - Claude Monet

The lunch - Claude Monet



The Luxembourg Gardens - Albert Edelfelt

Nainen parvekkella - Albert Edelfelt

Tanssiva Gitana - Albert Edelfelt



Savolaismaisema - Eero Järnefelt

Tyttö ja koira - Eero Järnefelt

The laundry - Eero Järnefelt




Taidemuseossa:
Tässä Sigrid Schaumanin teoksessa puhutteli kontrastit. Miten hennosti nainen on maalattu räikeämpään taustaan ja rajattu valkoisen rinnalle tuoden keskelle syvyyttä.


Tässä Sigrid Schaumanin teoksessa on tunnelmaa. Nainen pukeutuneena kimonon tyyppiseen asuun verhojen edessä. Edestä päin kuultaa valoa iholle niin kuin hän olisi oven suulla ja takana "kalliin" sävyisiä kankaita.


Sigrid Schauman Martinilla.




Hertta Kiiski:


Hertta Kiisken kohderyhmää voisi olla herkkä nuoriso, magiaan ja henkimaailmaan uskovat, muusikot ja muut taitelijasielut. Koska esim. tyttöjen silmissä näkyvä mystinen ilme yhdistettynä maagisiin yksityiskohtiin voi puhutella kanssakulkijoita monesta näkökulmasta. 





Opasteita Turussa:

Opasteissa käy usein ilmi suunta, ajankohta, sijainti, kohteen tai firman nimi. Näissä joissain huomaa missä on käytetty luultavasti illustrator-ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Graafisen näyttö

  Asiakas: Daddy Greens Pizzabar/Helsinki Perustajat Eero Kokkonen ja kummitätini amerikkalainen puoliso David Smith. He avaavat kolmannen r...